11 Temmuz 2007 Çarşamba

Sütçü Fevzi'nin yeri

İlk yazımızda Van kahvaltısı konusunda uzman olan Sütçü Fevzi'yi inceleyelim. Yukarıdaki resimde standart bir Van kahvaltısının temel bileşenlerini görmektesiniz. Bu kadar zengin bir sofrayı görünce İstanbul'da yapılan bir kahvaltı ve onun kazık fiyatları aklınıza gelmesin lütfen. Bundan 3 sene önce 3 şaşkın trenle Van'a kahvaltı etmeye gittiğimizde bu enfes kahvaltılardan bol miktarda tüketme imkanı bulduk ve gerçekten enfes ötesi ve oldukça ucuz bir deneyimdi herkese tavsiye ederim ama tercihen trenle gitmeyin uzun sürüyor uçağı tercih edebilirsiniz. tembellik kaynaklı olarak o dönemde Sütçü Fevzi üzerine Ekşi Sözlüğe yazdığım bir yazıyı buraya taşıyorum:

"van ahalisi tarafından ısrarla tavsiye edilen güzel havalarda dışarıya sokağa atmış olduğu masalarda kahvaltı etmenin keyfine doyum olmayan, müşterilerine sunduğu çeşitler arasında bir insanın kahvaltıda yemek isteyebileceği hemen her şeyi sunan örnek vermek gerekirse otlu peynir, bal kaymak, tereyağı, vana özgü tereyağıyla birlikte servis yapılan cacık, sıcak veya soğuk tam yağlı inek sütü, haşlanmış yumurta, menemen, omlet çeşitleri, sucuk ve her türlü peynir türevlerini sayabiliriz sanırım müthiş kahvaltı salonu ayrıca hızlı servis ve garsonların güler yüzlü sohbeti de bunların yanında bonus olarak geliyor tabi daha çayınız bitmeden sürekli bir şekilde yapılan sınırsız çay servisini de unutmamak lazım.

gidilesi her sabah kahvaltı edilesi bir mekan. aldığımız duyumlara göre sabah 5te açılıyor ve bütün van halkında bir adet haline gelmiş olduğunu gözlemlediğimiz keşke istanbulda da olsa bu adet dediğimiz, biraz erken saatte kalkıp şehirde çok miktarda bulunan kahvaltı salonlarında kahvaltı edilmesi ekolünün en iyi temsilcilerinden birisi."

Ayrıca Sütçü Fevzi'nin artık bir web sitesi de mevcut bir bakın edin ilgilenirseniz:
http://www.sutcufevzi.com/index.html