13 Temmuz 2007 Cuma

Ehl-i Keyif


Bugünkü yazımız Beyoğlu dolaylarında çılgın insan güruhundan kısmen arınmış, balık-rakı-meze üçlüsü ile coşmak isteyen, fasıl da varsa süper olur diyen keyif düşkünü bünyeler için:)

Ehl-i Keyif ne demekmiş, ne işe yararmış önce ona bakalım.


EHL-i KEYiF ; rakının içine değil de dışına buz koyarak, sek rakı severlere bayram yaşatan bir yapıttır.




Gaziantep yöresine ait Rakı servisidir bu. İki parçadan oluşmaktadır. Bakırdan, ortalarında rakı bardağı sığacak büyüklükte bir bölmesi olan çukurca bir kaptır. Kap ile bölme arasına buz konur ki soğutma işlemi rakının tadı seyreltilmeden yapılabilsin. Rakı bardağı formundaki parça boş kalacak şekilde testi biçimindeki bardağa su doldurulur, iç içe eklenip buzluğa konur. Donduktan sonra, rakı içileceği zaman buzluktan çıkarılıp rakı bardağını içine yerleştirip soğuk soğuk kullanılabilir. Bunlar çoğunlukla -bakir diyarı- yöresinde dökülür ancak Paşabahçe'den modernize versiyonları vardır. Gaziantep bakırcılar çarşısında envai türlü işli, düz modelleri bulunmaktadır.


Mekana çok yakın bir bölgede çalışmam dolayısıyla, öğle yemeklerinde keşfettiğimiz bu güzide mekanı, bir haftasonu akşamı test etme imkanı bulduğumda gerçekten de adına yakışır cinsten keyifli bir yer olduğunu daha iyi farkettim. İstiklal caddesindeki o acaip kalabalığın tersine Kallavi sokağa girdiğinizde, sanki bambaşka bir yere gelmişsiniz havası yaratan o sukunet havası ve süper güleryüzlü garsonların etrafınızda pervane olması, balık ve leziz mezelerin yanında önemli bir artı puan sağlıyor mekan, gayet makul fiyatları da çabası.

LİMİTSİZ MENÜ

10 Çeşit Soğuk Meze
2 Çeşit Ara Sıcak (Sebzeli Paçanga Böreğii, Kızartma)
Ana Yemek (Mezgit, Flato, Hamsi, Çupra, Tavuk Flato, Izgara Köfte)
Mevsim Salata
Mevsim Meyve
Limitsiz Yerli İçki

*Tarih itibariyle bu menünün fiyatı 45 YTL.
Ayrıntılı bilgi için: http://www.ehlikeyif.com.tr/




Hiç yorum yok: