19 Eylül 2007 Çarşamba

Pala Ocakbaşı





Yaklaşık 1 ay önce, şirkette bir arkadaşımızın anlata anlata bitiremediği Pala'ya gittik. Mekan Taksim'de, Süslü Saksı Sokağı'nda ikamet ediyor. Kabaca; Ağa Camii yanındaki sokaktan girip dümdüz aşağı iniyorsunuz, yolun bitiminde sağa dönüyorsunuz ve o sokağın 2 veya 3. dükkanı.

Bir kere şahsım adına en önemli hadiselerden biri olan güleryüzlü servis durumu burada insanı pek bir mest etmekte. Mekan sahibi Turgut abi başta olmak üzere, tüm ekip son derece kibar, güleryüzlü ve tatlı insanlar.

Biz büyük bir ekip halinde gittiğimizden, oturur oturmaz hummalı bir hazırlık başladı. Başlangıç olarak, süper bir ezme geldi ki bu kadar iyisini uzun zamandır yememiştim. Patlıcan salatası, haydari vs. gibi bir sürü meze geliyor tabii. Enfes lavaşla birlikte pek güzel bir başlangıç oluyor tahmin edeceğiniz üzere.

Sonrasında çöp şişle yavaştan et olayına girmekte fayda var. Ancak benim için asıl sürpriz, metre hesabı ile gelen Adana oldu tabii. Biz kalabalık masamız için 2 metre Adana siparişi verdik. Özel servis tahtasında, 1'er metre Adanamız gerek görüntüsü, gerekse lezzetiyle hemen favorim haline geliverdi doğrusu.

Bu arada, alkol alınabiliyor mekanda. Hatta bizim masadaki terbiyesiz arkadaşlardan bazıları rakı konusunda mızmızlık edince, hemen kim hangi rakıyı istiyorsa onu getirelim, yoksa alalım falan dediler. Diyeceğim o ki, buraya gittikten yaklaşık 10 dakika sonra kendinizi evinizde gibi hissetmeye başlıyorsunuz. E bir de, mutlak surette beli lastikli bir giysi ile gidilmesi gerekiyor, lakin düğmeleri level level açmak zor olabiliyor, eşofman falan süper seçim.
Fazlaca mütevazi hatta salaş görüntüye aldanmamak, hatta direk tercih sebebi olması gerektiği fikrimi pekiştirdiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Son olarak, fiyat hadisesi var tabii. Fiyatlar son derece makul, biz neredeyse patlama modunda ve bir hayli de alkol almış şekilde, adam başı 25 Ytl falan gibi bişi verdik ve gözümüz ve karnımız tıka basa dolu olarak mekandan mutlu, mesut ayrıldık:)
*Bu arada fotoğrafların biraz özensiz olduğunun farkındayım ve fakat, nasıl gözümüz döndüyse artık, çekebildiğimize şükretmek lazım;)

Hiç yorum yok: