24 Temmuz 2007 Salı

Limonlu Çiğ Hamsi

Efenim, bir süredir yazmak, hatta yapmak ve yapım aşamasını fotoğraflayıp da yazmak istediğim ancak bir türlü vakit bulup da uygulayamadığım bir tarifi aktarmak istiyorum. Bu lezzet tarafımdan uzuuun bir süredir denenmek üzere bekleyip, sonunda benden bir cacık olmayacağına kanaat getirilip, sonunda paylaşılmaya karar verilmiştir.

Malzemelerimiz:
- Hamsi (küçükve taze)
- Limon (1-2 kilo kadar hamsinin miktarına göre değişir)
- Tepsi (orta boy, buzdolabına girecek şekilde)
- Süzgeç(büyük boy)
- Zeytinyağı
- Salata Tabağı(Borcam ya da benzeri)

Hamsiler yıkanır. Bir bıçak yardımıyla sırtlarına bastırılan hamsilerin kılçıkları, kafaları ve kuyruklar ayrılır. Geri kalan iki parça fileto halindeki hamsiler tepsiye, mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Bu arada bir cengaverin mütemadiyen limon sıkması adettendir.
Gerekli olan limon suyu miktarı filetoların üzerini kaplayacak şekilde olmalıdır. Dolayısıyla filetolar yarı batmış yarı yüzer şekilde arzı endam etmelidir.
4-6 saat buzdolabında beklettikten sonra yemeye hazırdır.

* Bu besin maddemize sarımsak da yakışır sanki ama emin olmadığım için tarife müdahale etmeyeyim dedim.
*Rakıyı unutmayacağınızı varsayıyorum.
*Fotoğrafları, keyfim gelip de yaptıktan sonra bizzat ekleyeceğim. Benden önce yapıp da fotoğraf göndermek, hatta "üşenmedim, yaptım gel yiyelim" diyen olursa hayır demeyeceğimi kamuoyuna duyururum. :)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: